تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به میرداماد، کوچه دامن افشار، پ 40، کلینیک دکتر دولتی

021-88881719

مشاوره و ویزیت آنلاین نوبت دهی و ویزیت آنلاین

تزریق چربی

با گذشت زمان و روند پیری پوست ، تغییراتی در سطح و عمق پوست ما اتفاق می افتد. اینها شامل ایجاد چین و چروکهایی در سطح پوست، تغییرات رنگ و ایجاد لکه های پوستی، بارز شدن عروق سطحی پوست، خشکی و نازکی پوست و در نهایت شلی، افتادگی و گود رفتگی پوست صورت میباشد. فردی که با این تغییرات مواجه می‌شود طبعا بدنبال درمان و بهتر کردن این وضعیت خواهد بود. جهت بهبود تغییرات سطحی پوست مانند چین و چروکها، استفاده از لیزرهای بازسازی کننده و جوانساز، پیلینگ های شیمیایی و تزریقات ژل و بوتاکس موثر است. اما در مورد تغییرات عمقی بصورت کاهش حجم بافت و گود رفتگی های پوست صورت، روش تزریق چربی یکی از درمانهای استاندارد و بسیار کارامد است که در این مقاله سعی میشود بطور مختصر در آن مورد شرح داده شود.

تاریخچه تزریق چربی :

اگرچه شهرت تزریق چربی و شایع شدن این اقدام زییایی مربوط به سالهای اخیر میباشد، اما ایده انجام آن مربوط به حال نمییاشد. در اوایل سال 1893 میلادی قطعات چربی بازو برای پر کردن نقایص صورت بکار رفت. بتدریج تکنیک تزریقات سوزنی ایجاد شد و در واقع تزریق چربی مدرن حاضر، در اوایل دهه 1980 میلادی همزمان با شهرت گرفتن عمل لیپوساکشن ایجاد شد. با بهبودی تکنیک، تزریق چربی به روش انتخابی برای مشکلاتی مانند اسکارهای صورت، برجسته کردن گونه ها و رفع گودی ها و شیارهای پوستی در آمد.

تزریق چربی برای چه مواردی بکار میرود؟

افزایش سن، کاهش شدید وزن و اسکارها سبب کاهش و از دست رفتن بافتهای چربی زیر جلدی میشوند که در واقع برای اصلاح این موارد میتوان از تزریق چربی استفاده کرد. همچنین میتوان برای برجسته کردن و حجم دادن به مناطق مختلف مانند گونه ها، لب و یا سینه ها از تزریق چربی استفاده کرد. ناحیه زیر چشم، خط اشکی، خطوط خنده و پشت دستها را میتوان با تزریق چربی پر کرد و ظاهر بهتری را ایجاد کرد.
فرد انتخاب شده برای تزریق چربی بایستی در معاینه منطقه دهنده مناسب را داشته باشد. بهترین چربی برای برداشت، چربی های ناحیه خارج ران است که براحتی قابل استخراج است و قوام مناسبی دارد. نیز از ناحیه شکم، باسن، پهلوها، داخل ران و زانو و پشت میتوان چربی را جهت انتقال و تزریق بدست آورد. همینطور بایستی فرد در سلامت کامل جسمی باشد و.بیماری داخلی و خونی که سبب تداخل در عمل تزریق چربی خواهد شد، نداشته باشد. بطور روتین قبل از انجام عمل، آزمایشات خونی لازم بعمل می آید.

روش انجام تزریق چربی چگونه است؟

تزریق چربی یک جراحی سرپایی است که بطور معمول تحت بی حسی موضعی انجام میشود. این اقدام در کلینیکهای تخصصی و نیز مطبهای تخصصی دارای اتاق عمل های مجهز قابل انجام است. بیمار پس از آمادگی قبلی و عکس برداری در زوایای مختلف تحت سداسیون (تزریق داروهای آرام بخش و خواب آور به بیمار) قرار میگیرد و در موضع تزریق بلوکهای عصبی و تزریقات بی حسی انجام خواهد شد. در محل مشخص شده جهت برداشت چربی، محلولهای سرمی حاوی داروهای بی حسی (لیدوکایین) تزریق میشود و پس از مدتی صبر کردن توسط کانولا های مشخص ( وسایل میله ای فلزی تو خالی و ظریف استریل غیر تیز) یا سرنگهای 10 سی سی متصل شده به کانولا چربی ها برداشت میشوند.

چربی بایستی به ملایمت استخراج شود چرا که ضربات شدید سبب تخریب سلولهای چربی میشوند. در مواردی چربی های بدست آمده را تحت سانتریفوژ قرار میدهند و خونابه و محلولهای تزریقی قبلی را از آن جدا کرده و چربی خالص جهت تزریق را آماده میکنند.
چربی ها از سرنگهای 10 سی سی به ملایمت و در شرایط استریل به سرنگهای یک سی سی جهت تزریق منتقل میشوند.
در تزریق صورت معمولا حداقل 20 تا 30 سی سی در مناطق زیر چشم، گونه ها، ناحیه فک و سایر نواحی صورت تزریق میشود. معمولا در صورت از دو ناحیه با برش بسیار ظریف چند میلی متری چربی ها با سرنگهای یک سی سی و کانولاهای مخصوص تزریق در سطوح عمقی زیر جلدی به اهستگی با حرکات رفت و برگشتی تزریق می‌شود. تزریقات بدلیل بلوکهای عصبی انجام شده توسط پزشک ، بی در د است.

پس از عمل چه اقداماتی ضروری است؟

پس از عمل ناحیه مربوطه دچار تورم و گاها کبودی بخصوص در ناحیه زیر چشم خواهد شد. جهت کاهش این مساله استفاده از کمپرس یخ به مدت دو تا سه روز پس ازعمل توسط بیمار توصیه میشود. معمولا تورمها تا حدود یک هفته پس از عمل کاهش می یابد. احساس کشیدگی در ناحیه تا چند روز وجود دارد و توصیه میشود فرد به روی صورت نخوابد. زیر سر مختصری بلند باشد و از فعالیتهای شدید و بلند کردن اشیا سنگین تا دو هفته از عمل پرهیز کند. طبق توصیه پزشک متخصص دستورات دارویی مسکن و آنتی بیوتیک را مصرف کند.

نتیجه واقعی تزریق چربی چه زمانی حاصل میشود و تا کی پایدار است؟

در عرض یک تا دو ماه پس از تزریق چربی حدود 40 تا 60 درصد از حجم تزریق شده کاهش می یابد. این کاهش در حجم بدلیل کاهش ادم و بازجذب بخشی از چربی های تزریقی است. در صورت نیاز به حجم بیشتر، میتوان تزریق چربی را به فاصله 6 ماه از تزریق قبلی تکرار کرد. نیز بخشی از چربی های برداشت شده در مرحله اول عمل در سرنگ استریل توسط نیتروژن مایع فریز شده و در فریزر نگهداری میشود که می توان تا نهایت 120 روز از این چربی های فریز شده جهت ترمیم و اصلاح استفاده کرد. البته بایستی در نظر داشت که وجود مختصری غیر قرینگی در صورت، بدلیل تفاوت در ادم دو طرفه بوده و تا چند هفته اول بعد تزریق، نرمال محسوب میشود.

چربی باقیمانده ازعمل ،جزیی از چربی های زیر جلدی فرد خواهد بود و ماندگار می ماند و تغییرات حجم و کاهش آن همان خواهد بود که برای چربی های خود فرد در اثر گذشت زمان و افزایش سن و کاهش وزن رخ خواهد داد.